Het Schip

De Tsjerk Hiddes is een indrukwekkende driemast stevenaak. Ze is snel en stabiel en door haar unieke rompvorm met gunstige lengte/breedte verhoudingen een comfortabele zeiler. Ze heeft een enorm zeiloppervlak verdeeld over 6 zeilen wat het geheel zeer handelbaar houdt.
 
Het schip is gebouwd met oog op luxe en comfort. Dit vindt terug in de afwerking van de deksalon, hutten, uitrusting en de techniek tot en met het bedieningsgemak van de zeilgarderobe.
Aan dek is een royale zitgelegenheid met banken en een tafel om gezellig met elkaar te zitten, en heeft u een goed uitzicht op de mooie kusten en aankomsten in pittoreske havenstadjes.
 
Het interieur en het houtsnijwerk is licht van kleur en in alle verblijven is gezorgd voor voldoende daglicht. 
 
Hieronder kunt u verder klikken om de details van het schip te bekijken.
 

 

De Tsjerk Hiddes is nou niet bepaald een kleintje...

De Tsjerk Hiddes is een stevenaak, niet een klipper of tjalk zoals de meeste zeilende passagiersschepen op het IJsselmeer en de Waddenzee. Stevenaken zijn vrij unieke schepen want er zijn er maar weinig van gebouwd. Voor zover bekend is de Tsjerk Hiddes de grootste nu nog overgebleven stevenaak in Nederland.

De Tsjerk Hiddes is voorzien van AIS (Automatic Identification System), met dit systeem is het schip live op de kaart te volgen.

Subcategorieën

De Tsjerk Hiddes is voor het aantal passagiers dat zij vervoert een buitengewoon groot schip. 
Dit is aan dek duidelijk merkbaar omdat er veel ruimte beschikbaar is.
 
Aan dek is de plek waar het tijdens het zeilen allemaal gebeurt. Is het niet met 20 mensen tegelijk de schoten aantrekken dan wel lekker rustig liggen en zonnen op het dek. Het kan allemaal en wordt hoofdzakelijk door uw eigen enthousiasme bepaald.
In ruime kuip zit u gezellig met elkaar en heeft u een goed overzicht. Op de dekken heeft alle ruime om languit te liggen en te zonnen.
 
Er is altijd wel een plaatsje vrij aan dek waar je even alleen kan zijn om te dagdromen of juist intiem met z'n tweeën om te genieten van de toch wel heel bijzondere sfeer midden op het water.
 
Het schip heeft rondom een railing van 1 meter hoog voor de veiligheid. Zowel kinderen als volwassenen kunnen zich hierdoor veilig en comfortabel door de brede gangboorden en over de dekken bewegen.
 
Met de bouw zijn de dekken eenvoudig en vrij van obstakels gehouden. Het resultaat is veel ruimte, bewegingsvrijheid en overzichtelijkheid.
Dit levert tijdens het zeilen meer plezier op.
 
 
 
Binnen is duidelijk te zien dat de bouwers veel tijd en mooie materialen hebben genomen voor de inrichting van het schip.
Het interieur bestaat grotendeels uit eiken en iepen en is volgens een goede scheepvaarttraditie volledig handmade vervaardigd voor dit schip. Er zijn geen kant en klare houten onderdelen gebruikt.
 
Voor onze gasten aan boord is de Tsjerk Hiddes ook onderdeks een buitengewoon groot schip. Dat vertaalt zich in ruime vertrekken en bewegingsvrijheid die beschikbaar is.
 
Het gehele schip is voorzien van de hedendaagse gemakken. Er is overal 220 Volt beschikbaar, warm en koud stromend water op ieder hut, centrale verwarming door het gehele schip, actieve luchtventilatie, afsluitbare kamers, wifi enz.